• משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 399 ש"ח

בחרו סוג משלוח

משלוח ביום ראשון להזמנה שתתקבל עד 10:00

אנא הכנס לאזור האישי להתחברות/הרשמה

לפרטים נוספים

מהוד השרון, דרך רמתיים 36 בלבד

גפילטפיש טבעוני

לרכישת המוצרים

מרכיבים:

  • 30 גרם אצות וואקמה
    1 גזר
    1 בצל יבש
    300 גרם טופו
    100 גרם שקדים טחונים
    150-250 גרם קמח מצה
    סוכר לפי טעם
    מלח פלפל
    לציר:
    2 ק"ג קישוא
    2 ק"ג גזרים קלופים
    2 בצלים
    1 צרור שמיר
    1 צרור פטרוזיליה
    40 גרם אצות קומבו
    מים שהושרו באצות הקומבו
    פלפל ומלח
    3 ליטר מים
    אבקת אגרחזרת ליד

אופן הכנה:

  1. לקציצות
    1. מניחים את אצות הוואקמה בקערה, מכסים במים בטמפרטורת החדר, ומשרים כ-5 דקות. לאחר מכן, סוחטים ושומרים את מי ההשרייה.
  2. טוחנים בפולסים את האצות, הגזר והבצל עד לקבלת מרקם גס, ומעבירים לקערה.
  3. טוחנים את הטופו בבלנדר למשחה חלקה ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים שקדים, קמח מצה, סוכר, מלח-פלפל ומערבבים.
  5. מכניסים למקרר לשעה לפחות, להתמצקות התערובת.
  6. מכינים קציצות בצורת גפילטע, ומניחים בתבנית על נייר אפייה עם מרווחים גדולים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (לא טורבו) כ-20 דקות, עד שהקציצות מתייבשות מעט ומתקשות מבחוץ. הופכים אותן בעזרת תרווד ואופים 20 דקות נוספות. מניחים לצינון.

לציר

  1. מכניסים את הרכיבים לסיר גדול, למעט האגר
    2. . מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
    3.מסננים, שומרים בצד את הגזר, מחזירים לסיר רק את הנוזלים, ומודדים כמה ציר נותר (אמור להיות 2-2.5 ליטר).
    4. מרתיחים שוב, מוסיפים אגר על פי המינון בהוראות היצרן (הכמות משתנה בהתאם למוצר ובהתאם לכמות הנוזלים בסיר), מערבבים היטב ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות.

לסיום

  1. מסדרים את הקציצות בתבנית עמוקה, עם מרווחים ביניהן, כדי שיהיה מקום לציר.
  2. שופכים את הציר החם על הקציצות הקרות, ונותנים לנוזלים להתקרר לגמרי ולהיקרש לג'לי.
  3. מחלצים את הקציצות למגש אחר, מעטרים בפרוסות גזר (ששמרנו מהציר), ומצננים במקרר ללילה.