גפילטפיש טבעוני
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
- 30 גרם אצות וואקמה
1 גזר
1 בצל יבש
300 גרם טופו
100 גרם שקדים טחונים
150-250 גרם קמח מצה
סוכר לפי טעם
מלח פלפל
לציר:
2 ק"ג קישוא
2 ק"ג גזרים קלופים
2 בצלים
1 צרור שמיר
1 צרור פטרוזיליה
40 גרם אצות קומבו
מים שהושרו באצות הקומבו
פלפל ומלח
3 ליטר מים
אבקת אגרחזרת ליד
אופן הכנה:
- לקציצות
1. מניחים את אצות הוואקמה בקערה, מכסים במים בטמפרטורת החדר, ומשרים כ-5 דקות. לאחר מכן, סוחטים ושומרים את מי ההשרייה. - טוחנים בפולסים את האצות, הגזר והבצל עד לקבלת מרקם גס, ומעבירים לקערה.
- טוחנים את הטופו בבלנדר למשחה חלקה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים שקדים, קמח מצה, סוכר, מלח-פלפל ומערבבים.
- מכניסים למקרר לשעה לפחות, להתמצקות התערובת.
- מכינים קציצות בצורת גפילטע, ומניחים בתבנית על נייר אפייה עם מרווחים גדולים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (לא טורבו) כ-20 דקות, עד שהקציצות מתייבשות מעט ומתקשות מבחוץ. הופכים אותן בעזרת תרווד ואופים 20 דקות נוספות. מניחים לצינון.
לציר
- מכניסים את הרכיבים לסיר גדול, למעט האגר
2. . מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
3.מסננים, שומרים בצד את הגזר, מחזירים לסיר רק את הנוזלים, ומודדים כמה ציר נותר (אמור להיות 2-2.5 ליטר).
4. מרתיחים שוב, מוסיפים אגר על פי המינון בהוראות היצרן (הכמות משתנה בהתאם למוצר ובהתאם לכמות הנוזלים בסיר), מערבבים היטב ומבשלים ברתיחה במשך 5 דקות.
לסיום
- מסדרים את הקציצות בתבנית עמוקה, עם מרווחים ביניהן, כדי שיהיה מקום לציר.
- שופכים את הציר החם על הקציצות הקרות, ונותנים לנוזלים להתקרר לגמרי ולהיקרש לג'לי.
- מחלצים את הקציצות למגש אחר, מעטרים בפרוסות גזר (ששמרנו מהציר), ומצננים במקרר ללילה.