בלינצס גבינות ואפרסקים
אפרסקים טריים, עסיסייp
מבטיחים שיבקשו עוד…………
מרכיבים:
עלי בלינצס'
3 ביצים בגודל L
240 מ"ל מים
240 מ"ל חלב 3%
45 מ"ל שמן קנולה
210 גרם קמח
למלית
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 גבינה שמנת יעקבס
1/4 כוס סוכר
רבע תמצית וניל
2 אפרסקים טריים חתוכים לקוביות
אופן הכנה:
הכנת עלי הבלינצס
1. בבלנדר שמים ביצים, מלח, מים, חלב, שמן וקמח מערבבים כדקה
עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
2. מסננים את התערובת
3. משמנים מחבת נון סטיק בגודל 26/28 ס"מ, במעט שמן או חמאה
4. מוזגים חצי מצקת של בלילת הבלינצס למחבת ומטגנים עד שפני הבלינצס יבשים, השוליים מתרוממים, מעט מהמחבת והצד התחתון מתחיל להזהיב.
לא הופכים את הבלינצס לצד השני, מטגנים רק מצד אחד.
ממשיכים בהכנת עלי הבלינצס עד לסיום הבלילה.
מדי פעם משמנים את המחבת
מניחים את עלי הבלינצס המוכנים בערימה על צלחת לצינון.
5. בזמן שעלי הבלינצס מתקררים מכינים את המלית
מקציפים את השמנת המתוקה עם גבינת השמנת והסוכר
מערבבים בעדינות עם האפרסקים החתוכים
ממלאים, מטגנים ומגישים
מניחים כל עלה בלינצס על צלחת רחבה כשהצד הבהיר כלפי מעלה (הצד שלא טוגן)
מניחים כף גדושה מהמלית בפס לרוחב רכז הבלינצס, מקפלים ומגלגלים.
המלצה מושחתת במיוחד
אפשר לטגן בחמאה משני הצדדים לפני הגשה ולהזליף דבש