ביצים ממולאות בחזרת לפסח
שולחן חג הפסח
עם ביצים ממולאות
צבעוני ומיוחד
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
6 ביצים
שורש חזרת מגורד
1 סלק
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית חרדל דיג'ון
1 כפית טחינה גולמית
1 כפית סירופ מייפל
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית צילי יבש
מלח ופלפל
אופן הכנה:
- מבשלים את הביצים כ-10 דקות עד שהן הופכות לקשות.
מקררים ומקלפים, חוצים את הביצים לאורכן, מוציאים את החלמון לקערה,
מפוררים את החלמונים בעזרת מזלג.
2. מבשלים את הסלק בשלמותו במים (לא מקולף) עד שסכין ננעץ במרכז בקלות.
3. מורידים מהאש, שופכים את המים החמים וממלאים במים קרים כדי לקרר את הסלק.
לאחר שהסלק התקרר מעט, מקלפים.
4. חותכים את הסלק לרבעים וטוחנים בעזרת בלנדר או בלנדר מוט למחית חלקה ואחידה.
5. מוסיפים את מחית הסלק לחלמונים המפוררים, מוסיפים את יתר המרכיבים.
מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.