בטטה ווארה
מתכון לתפוחי אדמה מטוגנים בקמח חומוס מהמטבח ההודי
מרכיבים:
1 ק"ג תפ"א אדומים מבושלים במים עם מעט מלח עד לריכוך מלא , מקולפים ומעוכים
1 כפית גרגרי חרדל שחור
1 כפית זרעי כמון שלמים
5 שיני שום קצוצות
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
1 כפית גינגר קצוץ דק
5 עלי קארי טריים
כפית כורכום
צרור כוסברה קצוצה
מלח לפי הטעם
לבלילת קמח חומוס:
1 כוס קמח חומוס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
1 כפית אבקת אפייה
מים לפי הצורך
אופן הכנה:
1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את זרעי החרדל והכמון עד שמשחים, מוסיפים עלי קארי, ג'ינגר, שום ופלפלים ומטגנים היטב.
2.מתבלים בכורכום, מעט מלח ומוסיפים כוסברה קצוצה .
3. מערבבים את תערובת התבלינים עם תערובת מחית תפוחי האדמה ויוצרים קציצות עגולות ובינוניות .
4.מכינים בלילת קמח חומוס: מערבבים את חומרי הבלילה ומוסיפים מים (מעט כל פעם) עד לקבלת בלילה חלקה ולא דלילה.
5.מצפים את כדורי תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן עמוק וחם עד לקבלת צבע זהוב