אורז שחור ערמונים – אבי ויהודית מזור
אורז שחור עם ערמונים – אבי ויהודית מזור
2 בצלים
2 סלסלות פטריות
1 כוס אורז בסמטי לבן
1 כוס אורז בסמטי חום
1/2 כוס עדשים שחורות
4 כוסות מים
1/2 כוס שמן זית איכותי
3 חב׳ ערמונים קלופים
חופן אגוזי קשיו
רבע כוס סילאן
רבע כוס סויה
חצי כפית מלח
אופן ההכנה :
משרים את שני סוגי האורז והעדשים כחצי שעה ושוטפים.
קוצצים את הבצל, הערמונים, הקשיו והפטריות ומטגנים בשמן זית.
מערבבים את התערובת שטוגנה, עם האורז והעדשים, מוסיפים את המים, שמן הזית, הסילאן, רוטב הסויה והמלח.
משטחים בתבנית אפיה עם מכסה.
מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות למשך 35 דקות.
בחמש הדקות האחרונות מסירים את המכסה.
מגישים חם.210