שושני שזיפים
שושני שזיפים
ריח משכר של קיץ משגע
לרכישת המוצרים
לבצק
למילוי
מרכיבים:
לבצק
500 גרם (½3 כוסות) קמח
1 כף שטוחה שמרים יבשים
¼ כוס סוכר
¼ כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת/רכה מאד
¼1 כוסות מים חמימים + 2 כפות לפי הצורך
למילוי
5-6 שזיפים אדומים חתוכים לקוביות
50 גר׳ חמאה
רבע כוס סוכר
עלה למון גראס
אופן הכנה:
שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה. אם הבצק לא מתלכד ונותרים פירורים בתחתית מוסיפים מים,
כף אחרי כף עד שהבצק מתלכד והופך לגוש אחד אחיד וגמיש (וחתיך). ממשיכים ללוש כשמונה דקות על מהירות נמוכה.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים לצורת כדור.
שמים את הכדור בקערה משומנת (מלטפים את הכדור בשמן גם מלמעלה),
מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים מכינים את המילוי:
חותכים את השזיפים לקוביות ומניחים במחבת גדולה עם חמאה סוכר ועלה למון גראס.
מקפיצים מס׳ דקות עד שהשזיפים מתרככים.
הרכבה ואפייה:
- לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב (היטב!) את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ובעזרת מערוך מרדדים את החלק הראשון לעלה גדול מאד בעובי של 3-4 מ״מ.
- מורחים על הבצק מחצית ממלית השזיפים.
- בעזרת גלגלת חותכים פסים לאורך ברוחב 3-4 ס״מ ומגלגלים לשבלולים.
- מניחים את השבלולים (עם החלק השבלולי כלפי מעלה) על התבנית במרווחים, ומורחים עליהם ביצה טרופה. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
- אופים כ-18-22 דקות עד שהם שחומים וריחניים.