קיש תרד
מרכיבים:
לבצק פריך מלוח:
½2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
1 ביצה
למלית תרד ובולגרית:
1 כוס שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
1 כף קמח
1 כוס תרד קצוץ גס
50 גרם גבינת פטה או בולגרית, מפוררת
אופן הכנה:
לבצק:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים את הקמח עם המלח.
מוסיפים את החמאה ומערבלים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.
3. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד עד שנוצר גוש בצק
4.מקמחים את הבצק משני צדדיו ומרדדים בין שני ניירות אפיה ליריעה בעובי של חצי ס"מ.
5. מניחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומהדקים אותו היטב לתחתית ולשוליים.
חותכים את עודפי הבצק משולי התבנית,
מחוררים מעט עם מזלג את הבצק שבתחתית ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
6.מכניסים את התבנית עם הבצק ישר מהמקפיא לתנור ל-15 דקות,
עד שהבצק זהוב. מוציאים ומצננים.
מלית:
1. מפזרים את עלי התרד והגבינה המלוחה על תחתית הקיש האפויה.
מערבבים בקערה את הביצים, השמנת, המלח והפלפל ושופכים מעל התרד והגבינה.
2. מחזירים לתנור החם ל-15-12 דקות, עד שהמלית יציבה וזהובה.