קיש פטריות מיוחדות
מרכיבים:
מרכיבים:
תבנית פאי או קיש מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ
לבצק פריך:
240 גרם קמח לבן
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 ביצה
2 כפות מים (במידת הצורך)
למלית פטריות:
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
3 סלסלות פטריות מסוגים שונים: שמפיניון, יער, שיטאקי, שימגי
2 שיני שום קצוצות דק
עלים מ-2 ענפי טימין
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
לרויאל:
250 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
1 כף קמח
אופן הכנה:
הבצק הפריך:
1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת פרורית.
2. מוסיפים ביצה ומעבדים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתחיל להתאחד, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים קרים ולהמשיך לעבד כרגיל.
3. מאחדים לבצק בידיים, משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במשך כחצי שעה.
4. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים את התבנית, תוך הקפדה על יצירה של זווית ישרה בין הדפנות לתחתית.
5. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
6. מצננים את הקלתית במשך כשעה במקפיא.
הכנת מלית הפטריות:
1. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את פרוסות הבצל עד לשקיפות.
2. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים על להבה בינונית עד שהפטריות מזהיבות.
3. מוסיפים טימין, מלח ופלפל ומערבבים. מסירים מהאש, מסננים מנוזלים מיותרים ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
הכנת רויאל:
1. בקערה בינונית טורפים יחד שמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וקמח עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. על הקלתית הקפואה מפזרים את מלית הפטריות ומעליהם מפזרים גבינת קשקבל.
4. יוצקים את הרויאל לאט, עד שימלא כ-3/4 מגובה הקלתית. מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל.
5. אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות או עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב.