• משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 399 ש"ח

בחרו סוג משלוח

משלוח היום להזמנה שתתקבל עד 12:00

אנא הכנס לאזור האישי להתחברות/הרשמה

לפרטים נוספים

מהוד השרון, דרך רמתיים 36
חניה מאחור
בן גוריון 1

מרק קרם סלרי

לרכישת המוצרים

מרכיבים:

לצלייה:
2 קילו שורשי סלרי, שטופים וקלופים (קילו וחצי נטו לאחר קילוף)
5 בצלים בינוניים-גדולים, שטופים (לא קלופים)
2 ראשי שום, שטופים (לא קלופים)
5-6 ענפי אורגנו או זעתר/תימין
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח (עדיף גס)
3/4 כפית פלפל שחור גרוס

למרק:
300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וקצוץ קטן
2 ליטר מים, עדיף רותחים
צרור תימין, קשור בחוט
2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
כפית וחצי מלח, עדיף גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/8 כפית אגוז מוסקט
שמנת מתוקה – לא חובה

לקרמבל ערמונים:
200 גרם ערמונים מוכנים לאכילה
100 גרם שקדים טבעיים, עם הקליפה
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מכל אחד: מלח (עדיף אטלנטי), פלפל שחור גרוס
50 גרם פרמזן מגורר דק

להגשה: שמן זית ועוד פרמזן מגורר

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור ל- 220 מעלות.
2. מניחים בתבנית צלייה גדולה, מרופדת בנייר אפיה שורשי סלרי קלופים, בצלים לא קלופים וראשי שום (עם קליפה). מניחים מעל ענפי אורגנו, מזליפים שמן זית, מלח ופלפל, מכסים בנייר אלומיניום וצולים בחלק העליון של התנור 45 דקות. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים בצליה עוד 45 דקות. מצננים עשר דקות.
3. קולפים את הבצלים וקוצצים גס. קוצצים גם את שורשי הסלרי. מעבירים לסיר בינוני. את ראשי השום סוחטים לסיר ומשתדלים לרוקן אותם היטב מבשרם. מוסיפים לסיר ארטישוק ירושלמי קצוץ, יוצקים מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גדולה. מוסיפים צרור תימין, חרדל ואת כל התבלינים, מכסים, מנמיכים מעט ומבשלים (בעבוע בינוני) 40 דקות.
4. בינתיים מכינים את הקרמבל ערמונים: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
5. מעבירים למעבד מזון ערמונים ושקדים וטוחנים בפולסים לקבלת פירורים עדינים, אבל לא לאבקה (אפשר גם לקצוץ בסכין). מעבירים לתבנית המרופדת, יוצקים שמן זית ממליחים ומפלפלים, מערבבים ואופים 30-25 דקות, עד קבלת פירורים זהובים וקראנצ'יים. מדי 7-8 דקות מערבבים. נזהרים שלא יחרכו. מוציאים מהתנור. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים פרמזן מגורר, מערבבים ושומרים בצד.
6. בסיום הבישול מוציאים את צרור התימין מהמרק וטוחנים היטב. אם המרק הסמיך מידי מוסיפים מעט מים (אפשר להעשיר עם שמנת מתוקה/לבישול, לבחירתכם). טועמים ומתקנים תיבול. טעים להוסיף למרק הטחון 2-3 כפות פרמזן מגורר ולערבב.
7. מגישים בקערות אישיות, מניחים מעל כל מרק 2 כפות מהקרמבל ערמונים, יוצקים מעל שמן זית ואם רוצים (כדאי!) מגררים עוד קצת פרמז'ן ומגישים חם.