מרקחת קומקוואט – תפוז סיני
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
1 ק"ג תפוז סיני (קומקוואט)
500 ג' סוכר לבן
חצי כוס מיץ תפוזים
מיץ וגרידה מלימון אחד
אופן הכנה:
- שוטפים היטב את התפוזים עם הרבה מים.
2. חוצים את התפוזונים, לאורכם ומוציאים את החרצנים, אם יש.
3. מעבירים לסיר בינוני, ממלאים בהרבה מים, מביאים לרתיחה ומסננים.
4. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. תהליך זה ינטרל את טעמה המריר של הקליפה.
5. מעבירים את התפוזונים המסוננים לסיר, מוסיפים סוכר, מיץ תפוזים, לימון וגרידת לימון.
6. מרתיחים ומבשלים בבעבוע בינוני, ללא מכסה, 30-40 דקות.
7. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומאחסנים במקרר.