ממרח שעועית לבנה
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
1 כוס שעועית בובס
4 כפות טחינה גולמית
שן שום
3-2 כפות מיץ לימון טרי
2-1 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2 בצל קצוץ דק לקישוט
אופן הכנה:
- משרים את השעועית למשך 24 שעות בהרבה מים.
מחליפים את המים כמה פעמים במהלך ההשרייה.
2. מסננים ומבשלים כשעתיים-שלוש עד שהשעועית רכה מאוד.
3. שומרים כחצי כוס ממי הבישול.
4. שומרים בצד גם 2 כפות שעועית שלמה (לקישוט).
5. שמים את השעועית, הטחינה, השום, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל במעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גס.
6. מוסיפים ממי הבישול ששמרנו במידת הצורך.
7. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם שעועית שלמה ששמרנו בצד, בצל קצוץ, שמן זית