לביבות קינואה
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
½2 כוסות קינואה מבושלת בערך 1 כוס קינואה לא מבושלת.
1 כוס גבינה (שאוהבים) מגוררת 100 גרם
3 בצלים קצוצים מטוגנים
1 בטטה אפויה בתנור
2 קישואים מגוררים וסחוטים
חופן מיקרו פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
2. משרים את הקינואה כ-30 דקות במים חמים כדי להוציא את המרירות שלה.
3. מבשלים את הקינואה: שמים את הקינואה בסיר עם כפית מלח ומוסיפים מים כס״מ מעל לכיסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ5-10 דקות.
4. מניחים את הקינואה המבושלת בקערה ונותנים לה להתקרר מעט.
5. מוסיפים לקינואה גבינה, בצל מטוגן, את תוכן הבטטה, הקישואים המגוררים, הפטרוזיליה, הביצים, המלח והפלפל.
6. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים וכף ומניחים על נייר אפייה.
7. מברישים את הלביבות בעוד שמן זית בנדיבות.
8. אופים כ-45 דקות עד שהלביבות מוכנות מזהיבות וקריספיות.נהדר עם צזיקי