לביבות שורש מסורתיות
חנוכה, סופגניות ולביבות
עם הירקות הטריים והיפים מתבקש להכין לביבות ירקות שורש
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
גזר גדול
זוקיני לא לקלף לשטוף טוב
בטטה קטנה
בצל בינוני
2 שיני שום
3 כפות גדושות קמח
ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף בצל ירוק קצוץ
כפית מלח
מרכיבים:
- לחתוך תפוח אדמה אחד לשלושה חלקים, למלא סיר עם מים להרתיח לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך ולמעוך.
- לקצוץ את הבצל ולטגן עם שתי כפות שמן עד שהוא מזהיב, תוך כדי לקצוץ את השום להוסיף לטיגון ולהוריד מהאש.
- לגרד את הירקות שנותרו בקערה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב.
- ליצור לביבות מעט ללחוץ, לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהעביר לנייר סופג.
- למי שרוצה לאפות: לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.