בחרו סוג משלוח

משלוח היום  להזמנה שתתקבל עד השעה 12:00
משלוח חינם בקנייה מעל 400 ש”ח

לפרטים נוספים

טארט טאטן בצל

לא ידענו מה לבחור טארט טאטן עם בצל סגול או בצל לבן?
מנה יפייפיה שתמיד מפתיעה

לרכישת המוצרים

מרכיבים:

10 בצלים בינוניים לבנים או סגולים
80 גרם חמאה מומסת
2 גבעולי טימין
2 כפות גדושות סילאן
2 כפות סוכר חום בהיר דמררה
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

ציפוי
150 גרם גבינת סנט מור
1 חבילה בצק עלים
20 גרם חמאה

אופן הכנה:

  1. מפשירים בצק עלים, מרדדים וחותכים עיגול בקוטר של ס”מ מעבר לגודל התבנית בה תכינו את הטארט טאטן.
    2. קולפים את הבצלים וחותכים אותם לטבעות עבות.
    3. משמנים מחבת / תבנית עבה בחמאה מומסת. מסדרים את הבצלים צפוף צפוף ומניחים את המחבת / תבנית על להבה גבוהה.
    מוסיפים את יתרת החמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות. מפוררים מעל הבצלים עלים משני ענפי טימין.
    4. מוסיפים את הסילאן והסוכר וממשיכים לטגן את הבצלים עוד חמש דקות (משתדלים לא לפגוע בטבעות הבצל ).
    5. מכסים את מחבת הבצלים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (180 מעלות) ל-25 דקות.
    6. מוציאים את המחבת מהתנור, מסדרים מעל הבצלים גבינת סנט מור.
    7. בעזרת מברשת מורחים את שולי המחבת בחמאה
    מכסים את המחבת בעיגול בצק העלים, מיישרים את הבצק בזהירות בשוליים.
    מחוררים את מכסה בצק העלים בעזרת מזלג ומחזירים את המאפה לתנור לעוד 30 דקות.
    8. מוציאים את המחבת מהתנור, שמים עליה צלחת הגשה רחבה מקוטר המחבת ו… הופכים!
    9.   מקשטים בעלי טימין טריים ומגישים.