חלת רימונים לחגי תשרי
חלת רימונים חגיגית
מיוחדת וטעימה
מרכיבים:
מתכון ל-2 חלות גדולות
1 קילו קמח לחם
450 מים
22 גרם שמרים
ביצה אחת/ 60 גרם
50 גרם שמן זית/שמן אחר
50 גרם סוכר
20 גרם מלח
מעט דבש להברשת החלה
גרגרי רימונים
אופן הכנה:
לשים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הגלם במהירות נמוכה עד קבלת בצק
מגבירים מעט את מהירות ולשים 4 דקות
מגבירים שוב את המהירות ולשים 5 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים כ-45 דקות.
מעבירים את קערת הבצק למקרר למשך 45 דקות נוספות.
מחלקים ל-2 חלקים (2 חלות) וכל חלק ל-3, מכסים ונותנים לבצק לנוח כ-10 דקות
מרדדים לרצועה כל אחד מהכדורים.
בעזרת גלגלת פיצה, חותכים כל אחת מהרצועות לרצועות דקות של 1 ס״מ בערך.
אוספים את הרצועות הדקות (3 מקבצים לכל חלה) וקולעים מהם צמה.
קושרים את הצדדים בעזרת חוט עמיד באפייה.
ומשבצים גרגרי רימון בין רצועות הצמה.
מורחים בביצה טרופה ומתפיחים מכוסה עד הגדלת הנפח ב-70%
אופים בתנור שחומם מראש (לא טורבו) ל-190 מעלות עד השחמה כ-20-35 דקות (תלוי בגודל החלה)
ניתן להוסיף תבנית עם מים בתחתית התנור לחציו הראשון של האפייה.
עם סיום האפייה מברישים את החלה בדבש מומס.