בנדיקט
מרכיבים:
ממלאים סיר קטן עד 1/2 גובה במים. מוסיפים כמה טיפות חומץ, מביאים לרתיחה עדינה.
שוברים את הביצה למסננת צפופה, ומניחים אותה בעדינות בתוך המים.
מבשלים 3 דקות, עד שחלבון הביצה נראה מבושל לחלוטין. מדי פעם בוחשים בעדינות בכף עץ, כדי שהביצים ינועו בסיר ולא ידבקו לתחתית.
מוציאים את הביצים בעזרת כף מחוררת. כדי להיפטר ממים עודפים, מניחים את הביצה לרגע מעל נייר סופג.
לרוטב הולנדז:
3-4 כפות חומץ בן יין לבן
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
1 עלה דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
2-3 כפות מים
2 חלמונים
120 גרם חמאה מומסת
כפית מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח ופלפל שחור
להגשה:
לחמניה
סלמון מעושן
בייבי תרד
אופן הכנה:
בסיר קטן שמים את החומץ יחד עם הבצל הקצוץ, עלה הדפנה והפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית 1-2 דקות עד שבערך חצי מהחומץ התאדה. מוסיפים את המים, מערבבים ושומרים בצד.
מניחים קערת נירוסטה מעל סיר קטן ובו מים מבעבעים (מעל להבה בינונית-נמוכה).
בקערה שמים את החלמונים. מחזיקים מסננת צפופה מעל הקערה ויוצקים פנימה את תכולת סיר החומץ (ככה שרק הנוזלים יגיעו לרוטב). בוחשים היטב בעזרת מטרפה. חשוב לא לחמם יותר מדי.
מוסיפים פנימה בהדרגה, תוך כדי בחישה מתמדת, את החמאה המומסת ואז מוסיפים את מיץ הלימון. ממשיכים לטרוף 1-2 דקות או עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים.
טועמים ומתבלים במלח, פלפל ועוד מיץ לימון אם רוצים.
מסירים את הסיר מהאש.
להגשה:
מסדרים על לחמניה קלויה רוטב הולנדז, פרוסות סלמון, ביצה עלומה וכמה עלי בייבי תרד