תפוחים מטוגנים מסוכרים
3 תפוחי עץ סמיט גדולים
לבלילה:
2 כפות סוכר לבן
1 כוס קמח לבן
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח דק
1 ביצה L
3/4 כוס חלב
להגשה:
סוכר וקינמון
מרכיבים:
- מוציאים את ליבת התפוחים ומקלפים אותם.
- פורסים לטבעות בעזרת מנדולינה.
- בקערה מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק (170 מעלות).
- טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה (מרימים את הפרוסה הטבולה בעדינות – שלא תישבר) ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להשחמה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מגלגלים בתערובת סוכר וקינמון ומגישים חם.
חנוכה שמח!