מק אנד ציז
מק אנד ציז – פסטה וגבינה
עם רוטב חלבי חלומי
קל, פשוט וטעים לכולללם
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
רכיבים:
500 גרם פסטת קונכיות
4 כפות שמן זית
5 שיני שום פרוסות דק
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור גרוס
50 גרם חמאה
½ כוס קמח לבן
3 כוסות חלב
100 גרם פתיתי פרמזן
200 גרם מוצרלה מגוררת
2 כפות פירורי לחם
אופן הכנה:
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במים קרים.
2. מחממים תנור לחום של 180 ומורחים את שולי התבנית בחמאה. במחבת בינונית מחממים את שמן הזית. מטגנים את פרוסות השום במשך כמה דקות רק עד שהן מתחילות להזהיב.
3.מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים למשך עשר דקות תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
4. בסיר גדול ממיסים את החמאה., מוסיפים את הקמח וטורפים היטב. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי טריפה, עד שמתקבל קרם סמיך. מוסיפים ¾ מכמות הגבינות ומערבבים עד שהן נמסות.
5. מוספים את הדלעת ומבשלים למשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהיא מצופה ברוטב מכל צדדיה.
6. מעבירים לתבנית ומפזרים מעל את שארית הגבינות ואת פירורי הלחם. אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מתחיל להזהיב.