תיאור
שורש המאקה הוא מזון על רב עוצמה שמקורו בהרי האנדים של פרו. הוא שימש את הילידים תושבי האנדים כמקור תזונה וריפוי במשך אלפי שנים. צמח המאקה, ובמיוחד השורש שלו, משמש זה זמן רב כמזון על. באימפריה של שבטי האינקה שורש המאקה הוערך מאחר שיש לו תכונות של אדפטוגן – הוא משמש להזנה ולאיזון של המערכת האנדוקרינית של הגוף.
אבקת המאקה עשירה בחומרי הזנה וכוללת חומצות אמינו וסטרולים צמחיים, חומצות שומן וסיבים תזונתיים. היא גם עשירה בויטמינים כמו B1, B2, C, D, E, ובמינרלים כמו: ברזל, אשלגן, נחושת, מגנזיום, סלניום, זרחן וסידן ובאלקלואיד ייחודי הנמצא בצמח. התכונות האדפטוגניות והערכים התזונתיים מאפשרים תמיכה אינדיווידואלית בכל אדם לפי צרכיו האישיים. האלקואידים המיוחדים מאפשרים בצמח הקניית איזון וכוח ובהתמודדות עם מצבי לחץ. המאקה מעניקה אנרגיה לגוף בטבעיות וברכות, ללא התזזיתיות וההתרסקות הכרוכות בצריכת קפאין. שורש המאקה גם מסייע למערכת הרבייה, כיוון שהוא מאזן את ההורמונים ומגביר את הפוריות.
חוות גידול: המאקה הוא צמח עשבוני שמקורו בהרי האנדים שבבוליביה ובפרו. החקלאים שלנו בוחרים ביד את מיטב שורשי המאקה, מייבשים בעדינות וטוחנים אותם. תהליך זהיר זה משמר את הנוטריינטים והאיכויות של המאקה.