בית לזית
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
90 מ”ל (1/4 כוס + כף) שמן קנולה
1 גביע שמנת חמוצה עדיף 15% שומן
למלית:
30 זיתים מגולענים
לציפוי:
1 ביצה טרופה מדוללת בכפית מים
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
1 כף שומשום
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד שמתגבש בצק רך ולא דביק.
3. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים בעזרת האגודל.
4. מניחים זית במרכז ומכדררים בין כפות הידיים לכדור העוטף את הזית.
5. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס”מ, מברישים בביצה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום.
6. אופים כ-20 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב.