פוקאצ'ת שום וזיתים
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
550 מ"ל (כשתי כוסות) מים
8 גרם סוכר
2 גרם שמרים יבשים
30 גרם מלח
לפוקצ'ה:
שמן זית
2 שיני שום כתושות
מעט מחטי רוזמרין קצוצים
30 גרם מוצרלה
10 גרם פרמז'ן
100 גר׳ זיתי קלמטה
אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את הזיתים.
2. משאירים להתפחה חצי שעה לפחות (רצוי יותר) בטמפרטורת החדר, ובסופה מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח, לשים מעט לכדי כדור. נותנים לו לנוח שוב מעט כשהוא מכוסה. בתום ההתפחה החוזרת מחלקים את הבצק לארבעה כדורים קטנים יותר.
3. כותשים את השום ומערבבים עם שמן זית בקערית קטנה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור בצק לגובה של שני סנטימטרים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
6. על הבצק מושחים מעט (עם מברשת) את תערובת שמן הזית והשום שעורבב בתוכו, מפזרים מעט מחטי רוזמרין מעל.
7. מפזרים מגבינת המוצרלה המגוררת וכן מגבינת הפרמז'ן בצורה שווה על כל הבצק.
8. חותכים את הפוקצ'ינה ל-6 חלקים.
9. מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים כ-20 דקות עד להשחמת הגבינה ורואים שהבצק אפוי.
אם הגבינה עוד לא זהובה, השאירו את הפוקצ'ה לעוד חמש דקות בתנור עד הזהבתה.