ריבת חבושים סתווית
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
½ קילו חבושים
2 כוסות סוכר (400 גרם)
חצי מקל קינמון
חצי כוס מים (120 מיליליטר)
¼ לימון סחוט
אופן הכנה:
- ממלאים סיר עמוק ורחב בליטר מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
2. שוטפים היטב את החבושים, מכניסים לסיר, לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות.
3. מסננים את החבושים, מצננים בצד ומשאירים את מי הבישול בקערה נפרדת.
4. כאשר החבושים מתקררים, הגיעו לטמפרטורת החדר, מקלפים אותם וחותכים לקוביות.
5. מכניסים את החבושים לסיר, מוסיפים 400 גרם סוכר, חצי כוס מי בישול (בהם בישלנו את החבושים), חצי מקל קינמון ומבשלים על להבה בינונית למשך שעה.
6. לאחר שעה, מוסיפים מיץ לימון, מערבבים בעזרת כף עץ ומבשלים למשך 30 דקות נוספות, עד להתרככות החבושים.
7. מכבים את הלהבה ומעבירים את הריבה היישר לצנצנות בעודה חמה. סוגרים את הצנצנות במכסים ומניחים אותן הפוך על המכסה.