תמרים ממולאים בשר
מנה מושקעת מתאימה לחגים
תמרים ממולאים בשר
עסיסי ומיוחד
ט"ו בשבט שמח
מרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 ק"ג בשר בקר (צוואר)
2 יח' בצל לבן חתוך גס
2 יח' גזר חתוך גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 בקבוק יין אדום
עלי דפנה
פלפל אנגלי
גבעולי טימין
מלח ופלפל
500 גרם תמרים מיובשים
לקישוט-
גבעולי טימין
פיסטוק קלוי
אופן הכנה:
- בסיר רחב עם שמן זית משחימים את הבשר ומוציאים
2. מטגנים את הירקות (בצל, גזר, סלרי ) מחזירים את הבשר ומוסיפים חצי בקבוק יין אדום ומים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה
3. מורידים משקעים מתחתית הסיר ומכפים קצף במידה ויש.
4. מוסיפים את עשבי התבלין (עלי דפנה, פלפל אנגלי, טימין) ומעט מלח ופלפל
5. מבשלים בסיר סגור כ-3 וחצי שעות עד ריכוך מלא של הבשר ונותנים לבשר להתקרר בנוזל
6. מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזל.
7. מפרידים את שערות הבשר ושומרים בכלי מכוסה.
8. מכניסים לסיר את נוזל הבישול המסונן ואת החצי השני של בקבוק היין ומבשלים עד קבלת נוזל מצומצם מאוד.
9. מתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר אם יש צורך.
10. פותחים פתח בתמרים היבשים ומוציאים את הגלעין
11. מערבבים את שערות הבשר בחצי מכמות נוזל הבישול המצומצם ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
12. ממלאים בשערות הבשר את התמרים המרוקנים ומניחים בכלי חסין חום
13. מורחים את התמרים הממולאים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד חימום.
14. שופכים על התמרים את הנוזל שנותר ומחזירים לתנור למספר דקות נוספות
15. מקשטים בטימין ופיסטוק ומגישים