קלפוטי דובדבנים
מאפה צרפתי מפנק
אפשר להחליף את הדובדבנים בשזיפים
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
500 גרם דובדבנים
1 ביצה
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
שמנת מתוקה 250 מ"ל
1/3 כוס קמח תופח
אבקת סוכר
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות
2. משמנים תבנית אפיה
3. מגלענים את הדובדבנים, מניחים את הדובדבנים בתוך תבנית האפייה.
4. בקערה טורפים ביצה + חלמונים וסוכר – לתערובת אוורירית
5. מוסיפים לקערה שמנת מתוקה, תמצית וניל וטורפים היטב.
6. מוסיפים קמח לקערה, מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה
7. יוצקים את הבלילה על הדובדבנים ואופים כ-30 דקות
8. מוציאים את התבנית, מצננים מעט ובוזקים אבקת סוכר
אפשר להגיש את הקלפוטי חם או קר