פאי עגבניות שרי
עגבניות שרי כבר מזמן הפכו לסוכריות של הטבע
חמוצות, מתוקות, עסיסיות
נפלאות גם בפאי עגבניות
מתכון קליל במראה משגע
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
לבצק פריך:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כף מלח
1 ביצה
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
למלית:
300 גרם גבינת עיזים פרוסה לעיגולים
2 שיני שום כתושות
1 כף דבש
חופן עלי אורגנו
10 עגבניות שרי צהובות פרוסות דק
10 עגבניות שרי תמר פרוסות דק
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן הכנה:
- מעבדים במעבד מזון חמאה ומלח.
2. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
5. מחממים תנור ל־170 מעלות.
6. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26ס"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג.
7. מסדרים עיגולי גבינת עיזים, מפזרים מעל שום כתוש, דבש ואורגנו, מסדרים את עגבניות השרי,
8. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ־30 דקות עד שהפאי משחים.
9. מוציאים מהתנור, ומזלפים מעט שמן זית. אפשר לקשט עם עשבי תיבול שאוהבים.