קונפי כרישה
מנה נפלאה מתאימה גם לחג הפסח
כרישה מתוקה עם טעם בצל עדין
תוספת קלה להכנה
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
4 כרישות גדולות, עבות וטריות מאוד
מלח ים
שמן זית לכדי כיסוי מלא של נתחי הכרישה בסיר
ראש שום חצוי לשניים
2 גבעולי טימין
אופן הכנה:
בוחרים סיר או תבנית עמוקים
קוטמים את הקצה הקשה בצידה הלבן של הכרישה
קוטמים את צידה העליון הירוק של הכרישה.
מחלקים את גבעול הכרישה ל-3 מקטעים
מסדרים את מקטעי הכרישה בתבנית
בין לבין מניחים את שני חצאי ראש השום
מפזרים מלח על פני הכרישות שבסיר.
מציפים את הכרישות בשמן זית כך שהן מכוסות לגמרי ואינן מבצבצות מתוכו.
מניחים את גבעולי הטימין.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות,
למשך כ-3 שעות
או עד שהן רכות מאוד למגע וצבען ירקרק צהבהב.
מורידים את הסיר מהאש ומגישים בטמפ׳ החדר