לזניית מצות תרד
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
לתבנית בגודל 23×23 ס״מ
חבילת מצות
1 סלסת פטריות שמפיניון
3 חב׳ תרד
3 בצלים גדולים
3 שיני שום
1 גבינה מגוררת
1/2 גבינת פטה
1 גבינה ריקוטה
מעט שמן זית
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- שוטפים את התרד ומייבשים אותו במסננת.
2. קוצצים את הבצלים ומטגנים במעט שמן זית בסיר רחב וגדול (סוטאז׳)
3. כשהבצלים שקופים, מוסיפים את הפטריות ואת שיני השום
4. ממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות
5. מכניסים את התרד ובעזרת מלקחיים הופכים אותו ומערבבים עם תערובת הבצל והפטריות
6. כשהתרד חלוט כולו מכבים את האש ומניחים לתערובת להצטנן
7. מחממים תנור ל-180 מעלות
8. כשהתערובת קרה מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב
9. מתבלים במעט מלח (הפטה מעניקה את המליחות העיקרית) ובפלפל
10. מרטיבים מצות ומניחים בתחתית התבנית מצה (אם המצה קטנה מגודל התבנית, משלימים את שטח הפנים עם חלקי מצה)
11.מניחים כרבע מהתערובת על המצה ומשטחים
12. מניחים מצה רטובה נוספת וכך חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות
13. על המצה העליונה מפזרים מעט גבינה ומכניסים לתנור
14. אופים כ-20 דק׳, עד שהגבינות נמסות
15. מגישים חם לצד ירקות טריים