פסטה פטריות ויין
פסטה עם פטריות טריות ומיובשות
פינוק של סתיו
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
1 חבילת פסטה אורגנית חמישה צבעים השדה
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול
3 שיני שום קלופות
1 חב' פטריות שמפניון
1 חב' פטריות פורטבלו גדולות
1 חב' פטריות יער
1 חופן פטריות מיובשות
2 גבעולי טימין
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל – לפי הטעם
אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל.
2. משרים את הפטריות המיובשות במים קרים עד שמתרככות (כ-15 דקות),
מסננים ושומרים את נוזל ההשריה.
3. חותכים את הפטריות גס.
4. כותשים את השום.
5. במחבת מחממים על להבה בינונית את השמן ומאדים את הבצל עד שקיפות.
6. מגבירים את הלהבה ומטגנים את הפטריות הטריות ואת הפטריות המיובשות
(ללא הנוזל) עד קבלת צבע חום עמוק. מוסיפים את השום והתימין.
7. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהאלכוהול מתאדה.
8. מוסיפים את נוזל ההשריה של הפטריות ומתבלים במלח ופלפל.
9. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומגישים עם תבשיל הפטריות.