תלושותי פסטו מושלם
תלושותי – מאפה עם פסטו
מושלם גם לטבעונים עם תחליפי הגבינות שלנו
מרכיבים:
500 גרם קמח
1 כפית שמרים
1 כפית סוכר
300 מל מים
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
למילוי:
ממרח פסטו
200 גרם מוצרלה מגורדת
200 גרם פטה מגורדת
ממרח פסטו ביתי
2 כוסות עלי בזילקום טריים דחוסים
2 שיני שום גדולות
1/2 כוס פרמאג'ן
1/4כוס צנוברים
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים יחד את הקמח, השמרים והסוכר.
מוסיפים את המים ולשים כ- 5 דקות על מהירות נמוכה.
מוסיפים את המלח והשמן ומגבירים למהירות בינונית למשך כ-7 דקות.
מוציאים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים במשך כ- 6 שעות במקרר.
מחלקים את הבצק לכדורים ומשאירים מכוסה למנוחה של כ- 15 דקות.
מרדדים כל כדור למלבן בעובי של כ- 2 ממ'.
מורחים שכבה דקה מממרח הפסטו ומפזרים ממילוי הגבינות.
חותכים (בעזרת גלגלת פיצה) לריבועי בצק, ברוחב התבנית ומערימים אחד על השני.
מכניסים את מגדל הבצק לתבנית עם נייר אפיה מכל הכיוונים (כדי שיהיה קל לחלצו)
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד השחמה
ממרח פסטו ביתי
טוחנים את הבזיליקום, השום, התנוברים והגבינה באמצעות עלי ומכתש או מעבד מזון.
רצוי לא לגרוס את הצנוברים לגמרי אלא להשאיר אותם בחתיכות קטנטנות.
מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי. ממתינים חמש דקות לפני השימוש, לערבוב טעמים.