פטריות ממולאות בעדשים וקינואה
פטריות טריות ממולאות עדשים וקינואה
מתכון קליל וטעים
כמו שאנחנו אוהבים
מתאים לטבעונים ונטול גלוטן
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
10 פטריות פורטבלו טריות גדולות
6 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ
חופן עלי בזיליקום קצוצים
חצי כוס קינואה לבנה / אדומה – מושרית שעתיים במים רותחים
1 כוס עדשים שחורות
2 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
100 גרם גבינה מוצרלה טבעונית
שמן זית
מלח ופלפל
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
2. מטגנים בצל עם שמן זית עד להזהבה, מוסיפים שום
3. קוצצים את רגלי הפטריות ומוסיפים למחבת
4. מוסיפים קינואה ועדשים שחורות ומערבבים
5. מוסיפים בזיליקום וזוקיני, מלח ופלפל – מבשלים 5 דקות
מכבים את הגז
6. מברישים את הפטריות בשמן זית
7. ממלאים את הפטריות בעזרת כף
מוסיפים גבינת מוצרלה מעל
מכניסים לתנור למשך 15 דקות