ארטישוק אצילי במילוי פסטו קריספי
הארטישוק – הירק האצילי, העדין והיפיפה
מתכון יפה במיוחד
ארטישוק במילוי פסטו טרי קריספי
מרכיבים:
6 ארטישוקים גדולים
עלי נענע טריים
חצי כוס פרורי לחם
לרוטב פסטו :
3 כוסות עלי בזיליקום דחוסות כ- 80 גרם
1/2 כוס צנוברים קלויים
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן הכנה:
הכנת הפסטו:
1. שוטפים את עלי הבזיליקום ומייבשים היטב.
2. לקערת מעבד המזון מכניסים בזיליקום, שום, מלח, צנוברים קלויים.
טוחנים לעיסה ירוקה, מוסיפים שמן זית, לימון ומערבבים.
הכנת המנה:
1. חממו מראש תנור לחום 230 מעלות.
2. לסיר עם מים רותחים, הכניסו את הארטישוקים לרבע שעה, עד שהעלים רכים
3. כשארטישוקים מצוננים, חתכו את הגבעול והשליש העליון של כל ארטישוק.
5. הפרידו העלים הפנימיים, בעזרת כפית הוציאו את השיער הסיבי מלב הארטישוק.
5. מלאו בפסטו את הארטישוקים, טבלו את הארטישוק בפרורי לחם,
6. הניחו את הארטישוק על נייר אפייה, אפו בתנור למשך 10 דקות,
7. להגיש עם עלי נענע טריים מעל.