סלקים ממולאים ברוטב מתקתק
לרכישת המוצרים
מרכיבים:
כ-15 סלקים קטנים
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
3/4 כוס אורז
250 גר׳ בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה
חופן נענע
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות רכז רימונים
כף בהרט
מלח
פלפל
אופן הכנה:
מסירים את כיפת הסלקים (שומרים את הכיפה) ומרוקנים אותם מתוכנם.
קוצצים דק את הבצלים, הפטרוזיליה והנענע, מערבבים עם האורז ומוסיפים את הבשר, הצנוברים הקלויים, כף בהרט, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
ממלאים את הסלקים עד כדי שלושת רבעי מגובהם.
מסדרים בסיר (סוטאז׳)
ממלאים מים עד כמעט גובה הסלקים.
מוסיפים כף מלח למים ו-2 כפות רכז רימונים.
מביאים לרתיחה.
כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד העלמות הנוזלים.
מגישים חם