גאלט נקטרינות
הנקטרינות עסיסיות ומתוקות
גאלט פירות קיצי מגרה
מתאים בול לעונה הזאת של השנה
אפשר להוסיף אפרסקים, שזיפים, משמשים
מרכיבים:
לבצק:
120 גרם חמאה קרה מאוד וחתוכה לקוביות
1/4 1 כוסות קמח רגיל
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מי קרח
לקרם שקדים:
25 גרם חמאה מומסת
100 גרם מרציפן חתוך לקוביות קטנות
1 כפית תמצית שקדים או 2 כפות תרכיז רוזטה
1/2 כוס שקדים
1 כף אבקת סוכר
הפירות:
4 – 5 נקטרינות חתוכות לפלחים
25 גרם חמאה מומסת
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1 כף מיץ לימון (מונע את השחרת הפרי)
2 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
ביצה טרופה וחצי כוס שקדים פרוסים
אופן הכנה:
מכינים את הפירות
שמים בקערה גדולה את הנקטרינות החתוכות,
כף מיץ הלימון, חמאה מומסת והסוכר ווניל ומערבבים, מניחים בצד.
לבצק:
במעבד מזון שמים את הקמח, מלח וסוכר ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים קצרים, עד קבלת גושים קטנים. מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת לפירורי בצק בלתי אחידים. מורידים למשטח רידוד מקומח ומאחדים את הפירורים בידיים. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
לקרם שקדים:
שמים את כל המרכיבים של הקרם במעבד מזון ומעבדים למרקם גס.
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
על משטח מקומח מרדדים מהבצק עיגול גדול בעובי 1/2 ס"מ או שני עיגולים.
אין צורך להקפיד על עיגול מושלם או שוליים שלמים מושלמים.
מעבירים את עיגול הבצק לתבנית האפייה ומורחים בקרם שקדים.
מסדרים על הקרם את פלחי הנקטרינות.
משאירים שולי בצק (כ-4 ס״מ) מסביב לפירות. מקפלים את שולי הבצק על הפרי.
מורחים בביצה טרופה את שולי הבצק המקופלים ומפזרים שקדים פרוסים מעל המאפה.
אופים 35 – 40 דקות עד שהטארט מזהיב.
מצננים לחלוטין.
מגישים לצד גלידת וניל משובחת