פאטייר תרד
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 ק"ג עלי תרד טריים
4-5 כפות שמן זית
1 לימון סחוט טרי
1 פלפל ירוק חריף טחון לסחוג (תוסיפו לפי טעמכם האישי)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
2.5 כפיות סומק
לבצק:
3 כוסות מים פושרים
1 ק"ג קמח לבן / נטול גלוטן
1.5 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
אופן הכנה:
אופן ההכנה:
למילוי:
1. שוטפים את עלי התרד היטב, קוצצים דק. (חשוב שהעלים יהיו יבשים)
2. מערבבים את התרד, הבצל ביחד עם שמן זית, לימון, סחוג ותבלינים.
לבצק:
מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות.
1. מערבבים מים, שמן זית, מלח , סוכר ושמרים בקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח לאט עד לקבלת בצק איכותי.
2. מחלקים את הבצק ל-6-7 כדורים, מכסים במגבת ומחכים 15-20 דקות עד שהבצק תופח.
3. חותכים כל כדור בצק ל-8 כדורים קטנים ומרדדים.
בכל עיגול מניחים כף ממלית התרד במרכז וסוגרים בצורת משולש.
4. מורחים כל משולש במעט שמן זית.
5. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות.