פאתייר תרד
מאפה במילוי תרד, מנגולד וגבינה מפנק והכי חשוב קל להכנה
מרכיבים:
3 בצלים בינוניים
1 ק"ג תרד טרי
כ-300 גרם עלי מנגולד
שמן זית
מיץ מלימון טרי סחוט
300 גר׳ גבינת פטה
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 2 כפיות סומק טרי
לבצק:
3 כוסות מים פושרים
1/2 1 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1 ק"ג קמח לבן
אופן הכנה:
המילוי
קוצצים את הבצל דק, שוטפים את עלי התרד ומסננים כדי להוציא את המרירות.
קוצצים דק את עלי התרד ועלי המנגולד.
מערבבים את התרד, המגולד, הבצל (כולם קצוצים ומסוננים) ביחד עם שמן הזית, הלימון, והתבלינים.
מפוררים לתוך התערובת את גבינת הפטה ומערבבים.
הכנת הבצק
יוצקים את המים עם שמן הזית, המלח, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח אט אט עד לקבלת בצק נח לעבודה.
מחלקים את הבצק לכדורים (כ-7-8 כדורים), מכסים במגבת ומחכים כ-15-20 דקות שהבצק תופח.
מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיצה משפחתית, חותכים כל כדור ל-8-9 עיגולים קטנים ובכל עיגול מסדרים כף מהמלית במרכז וסוגרים לחצי עיגול.
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מורחים כל משולש במעט שמן זית. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
מגישים חם.