עוגת אגסים בשוקולד
עוגת שוקולד אגסים מושלמת בכלי אישי – הכי וואווו
מרכיבים:
4 ביצים
1 כוס שמן (200 גרם)
1/3 כוס מים (80 מ”ל)
50 גרם שוקולד מריר 60% מומס
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית הל טחון
3/4 1 כוסות קמח + כף קמח (250 גרם)
3 כפות שטוחות קקאו (30 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר (200 גרם)
קורט מלח
2-3 אגסים, שטופים ומנוקים מהליבה וחתוכים ל-2
60 גרם שוקולד מריר 60%
כף שמן
4-6 כוסות חרס או קרמיקה המתאימות לאפיה בתנור
אופן הכנה:
בקערה בינונית שמים את הביצים, השמן והמים ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
בקערה גדולה שמים קמח, קקאו, אבקת אפייה, הל וקינמון, סוכר ומלח ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.
מוזגים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
משמנים כוסות חרס או קרמיקה עמידות לאפייה בתנור (אפשר כאלה המשמשות להכנת קרם בורלה)
מציבים בכל כוס חצי אגס, וסביבו מוזגים את בלילת העוגה.
אופים בחום של 180 כ 40-45 דקות. בודקים את העוגות אחרי כ-35 דקות.
הן צריכות להיות קפיציות למגע וקיסם שמוחדר אמור לצאת עם פירורים לחים. מצננים את העוגה.
כשהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר, ממיסים בקערת מיקרו את השוקולד(60 גרם) עם כף שמן בפולסים, מצפים את העוגות ומגישים חם.