מגדלים ויצרנים נבחרים


Scream אהבה מטעם ראשון -
הינו בית מאפה משפחתי, נקי מגלוטן המתמחה בייצור של מוצרי מגדנאות ומאפים משובחים.

יוצרים בהנאה רבה מוצרים תוך שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר לצד  הקפדה בבחירת מרכיבים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים וחפים מחלבון הגלוטן, ללא שימוש בחומרים משמרים וצבעי מאכל מלאכותיים.

שילובם של סיבים תזונתיים, קמחי קטניות וחלבונים מן הצומח,מאפשרים ליצור עבורכם את המאפה המושלם לתחושת סיפוק מקסימלית. מרקמים וגוונים מדויקים, טעמים וניחוחות מעוררי תיאבון- כל האלמנטים אשר אנו מצפים מלחמים שיצאו זה הרגע מן התנור, עוגות בחושות ושמרים מפנקות, פסטה טרייה, שלל סוגי עוגיות מתוקות ומלוחות ועוד.
כל המוצרים הינם נקיים מגלוטן וללא לקטוז.
בנוסף, מבחר גדול של מוצרים ללא סוכר- מתאימים לסוכרתיים או לנמנעים מסוכר בהמלצת מכון אברהמסון.

הטיפ של אורן דגן כפיר scream-

לרוב אנו מתייחסים למוצרי המאפה שאנו רוכשים על פי ייעודם הטבעי. עוגות ועוגיות מפנקות לצד הקפה, לחם ישמש לכריך או צנים וכן הלאה.
בכדי לחשוב "מחוץ לקופסה", ניתן לשנות את ייעודם ולעשות שימוש בעוגיות פריכות מפוררות בשילוב עם חמאה מומסת כבסיס לעוגה אפויה, לשלב פרוסות עוגה בחושה כחלק מקינוח שכבות כמו טרייפל או להכנת כדורי שוקולד טעימים, מפרוסות הלחם או עוגת השמרים של יום אתמול, ניתן להכין פודינג לחם משגע


משק שמילוביץ

משק משפחתי בנווה ירק המגדל כבר שלושה דורות פירות קיץ נשירים בזנים שונים:
אפרסקים, שזיפים, ענבים, משמשים, נקטרינות, תפוחים, אפרסמונים, חבושים, גויבות, רימונים ועוד.
אנחנו במשק שמילוביץ מקפידים מאוד על איכות התוצרת החקלאית.
"אנחנו מלטפים כל פרי לאורך הגידול עד לקטיף תוך הקפדה לשווק תוצרת טריה ואיכותית - מהעץ ישר לחנות.
הגידול החקלאי נעשה בשיטות מסורתיות תוך שימוש בחומרים ידידותיים סביבה לפי כל התקנים האירופיים."

הטיפים  של שגיא שמילוביץ -
יש לאחסן את הפירות במקרר לא בכלי אטום - אטימת הפירות יוצרת הבשלה עצמית ומאיצה התפתחות פטריות.
פרי הרימון עשיר בנוגדי חימצון חזקים, העוזרים לשמירת בריאות כלי הדם ובכך מונעים מחלות לב וטרשת עורקים.

עין כמונים-פלג אברוצקי
משפחת אברוצקי הגיע לגליל בסוף שנות ה- 70. הקימה את חוות עין כמונים - משק משפחתי שבו מגדלים עיזים וזיתים. במשק, בית בד שבו מייצרים בשיטות מסורתיות שמן זית איכותי ומחלבה בה מייצרים גבינות מיוחדות.
כל תוצרת הגבינות מגיעה מחלב העיזים של שני עדרים. עדר אחד של עיזים אלפיניות שיובאו מצרפת ועדר שני של עזי מרעה הניזונות מהמזון הטבעי של הגליל. דבר המשפיע מאוד על הטעם המיוחד של הגבינות. החלב מגיע מהדיר ישר למחלבה והטריות הזו משפיעה על איכות הגבינה.

הטיפים של עין כמונים -
בבית ניתן לאחסן גבינות קשות לאורך זמן על ידי חיתוך הגבינה לקוביות ושמירה בצנצנת עם שמן זית.
מומלץ לשמור את הגבינה במקרר כשהיא עטופה בניילון או בבד בכדי שלא תספוג את הטעמים והריחות  ובכדי שהיא לא תזדהם.
כל עוד הגבינה בוואקום ניתן להחזיק אותה כחודשיים.

חוות דרך התבלינים -אבי ציטרשפילר
בחווה החקלאית בשדות בית לחם הגלילית, מייצרת חוות דרך התבלינים מאות סוגי תבלינים ותערובות שסוד קסמם, איכותם וטריותם טמון בשיטות הגידול המסורתיות באוויר הפתוח ובשיטות הערבוב המיוחדות המשמשות לפיתוח תערובות וחליטות ייחודיות. אבי ציטרשפילר, בעלי החווה , תבלינאי והרבליסט, יחד עם צוות החווה, מפיצים את חזון תרבות התבלינים לשגרת הבישול, הבריאות ואיכות החיים.

הטיפים של חוות דרך התבלינים -
תבליני החווה הם 100% טבעיים וללא חומרים משמרים ולכן מומלץ לשמור אותם במקרר.
תערובות הגורמה פותחו לטובת שדרוג קל וטעים לארוחה.
את חליטות התה ניתן לשתות חם וקר. ניתן להנות מפירות החליטה כלפתן אחרי שתיה.


אחים כהן
האחים כהן, דור רביעי למשפחה חקלאית שורשית מגבעת השלושה.
מגדלים בחלקות קטנות ירקות בריאות עונתיים, הנקטפים, נארזים ומשווקים למחרת היום לפי הזמנה.
התמחות האחים כהן בברוקולי, לפת, צנון, כרוב, כרובית, שומר , אבטיח אישי, מלון כתום, מלון רגיל ועוד.
הירקות עוברים בקרת איכות ממוחשבת ומעורבות גבוהה של בני המשפחה , המקפידים מאוד על איכות התוצרת.
כדי שתוכלו להנות מירק טרי בעל חיי מדף ארוכים, ערכים תזונתיים גבוהים וטעם נהדר.

הטיפים של האחים כהן -
לאכול ירק טרי ללא בישול זה בריא ומומלץ.
ברוקולי הוא מקור טוב לויטמינים וסיבים תזונתיים.
סובלים מצרבת? אכלו עלי ברוקולי, קולורבי או כרוב - תופעת הצרבת תעלם מיד.


מחלבת משק דותן
הסיפור של מחלבת משק דותן מתחיל בכפר קטן ברומניה, נמשך עד היום בכפר שמואל.
משפחת שותן - משפחת גבנים בעלי דיר כבשים ומכון חליבה מהמתקדמים בארץ.
במחלבה מעבדים חלב כבשים ומייצרים מגוון גבינות קשות ורכות כגון: צ'דר, פקורינו, מנצג'ו, צפתית קשה, חלומי, אוורדה, פטה וברינזה.


הטיפים של משק דותן -
חלב הכבשים מצטיין ברמות גבוהות של סידן, חלבון, ברזל וויטמינים, לעומת חלב הבקר והעיזים.
חלב הכבשים קל יותר לעיכול מכל חלב אחר.
מינון הלקטוז בחלב כבשים נמוך מהמינון בחלב בקר, לכן הוא יכול להתאים גם לבעלי רגישות ללקטוז.
צריכת מוצרי חלב כבשים תורמת לחיזוק ולבריאות השיער.


זוקה - יעקב קרסלניק
חברת זוקה הוקמה לפני כ- 12 שנה ע"י יעקב קרסלניק.
יעקב היה שף במסעדות גורמה בארץ ובחו"ל, ביניהן מסעדת "קרן" המיתולוגית.
הפסטות, הפשטידות, הניקוי, הרביולי, הדים סאם ויתר מוצרי האיכות של זוקה,
מיוצרים בייצור ביתי ומאפשרים לכם להכין בעצמכם ארוחות גורמה איטלקיות .
באיכות ובטעמים שאפשר למצוא רק במסעדות יוקרה.
כל מוצרי זוקה עשויים מחומרי גלם טריים, הנטחנים מידי יום וכוללים גבינות פרמזן וריקוטה איכותיות.
הפשטידות הן על בסיס שמנת, חמאה וירקות טריים, ללא חומרים משמרים.


הטיפים של זוקה-
אין להפשיר את המוצרים לפני הבישול.
יש להכניסם ישירות מהמקפיא למים רותחים.
פסטה מומץ לבשל בסיר גדול ולהקפיד שגובה המים לא יעלה על 3/4 מגובה הסיר.



משק ברקאי - יעקב ורונן ברקאי
מזה 25 שנה מגדלים במשק ברקאי, ממושב גבעת ח"ן. זנים מתקדמים של תותי שדה עם טעם נפלא ממש כמו פעם.
התות אותו מגדלים מגדלים הינו ביו תות, המטופל בשיטות ביולוגיות, ללא חומרי הדברה.
כדי שתוכלו להנות מתוצרת חקלאית טרייה ואיכותית, המגדלים הנמצאים בסמוך ל"משק" מספקים לנו תותים מידי יום ביומו, בדר"כ מס' פעמים ביום, היישר מהשדה. תותים אשר עברו מיון בלעדי, אחיד וקפדני עבורונו.
כל מה שנותר לכם הוא להתענג על הטעם הנפלא של התותים...אדומים, מתוקים ומושלמים - גם אלו שבתחתית הסלסלה.


הטיפים של משק ברקאי-
אין כטעמו של תות שדה, הנקטף ממש באותו יום מהשדה היישר ללקוח.
לשמירה על איכות התות, מומלץ להניח נייר סופג יבש על התותים, לסגור אותם בשקית ניילון ולשמור במקרר.
כדי לפרוס תות שדה לפרוסות זהות, השתמשו במכשיר לפריסת ביצים.

עוגיה - אפייה ביתית
עוגייה - 6 שנים מתוקות של אפיה משובחת מבית ענת ותומר שמיר.
באווירה כפרית, החל העסק להתבשל מהבית ולאט לאט גדל תוך שמירה והקפדה על אפייה בניחוח וטעם ביתיים.
ענת הקונדיטורית, פיתחה ליין מוצרים ייחודי הכולל 30 סוגי עוגיות וכיום הזוג מעסיק 7 אנשים נוספים.
מערבבים, לשים, מרדדים, קורצים, חותכים, ואופים, משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הצהריים המאוחרות כדי לשמור על הטריות.
כל העוגיות מיוצרות בעבודת יד, חומרי הגלם מהם מייצרים את העוגיות הם באיכות פרימיום: שוקולד בלגי, גבינות איכות ועוד.


הטיפים של ענת -
מומלץ לשמור עוגיות בקופסאות פח אטומות, כך תשמר איכותן לאורך זמן וגם תמיד יהיה ברשותכם משהו מתוק להגיש.
לריכוך עוגיות קשות הכניסו לשקית ניילון ביחד עם פרוסת לחם טרי, למשך הלילה.