מחממים תנור לחום של 220 מעלות טורבו.
את פלחי תפוחי האדמה מכניסים עם מעט מים רותחים ומבשלים במשך כ-10 דקות ועד לקבלת רכות עדינה
(מומלץ שיהיו קשים במקצת וכמעט אכילים כך שאת המשך האפייה יקבלו בתנור).
מוציאים את תפוחי האדמה מהמים הרותחים בזהירות כך שהפלחים יישארו שלמים ומתבלים בשמן זית, פתיתי מלח רוזמרין ופלפל שחור.
במקביל מסדרים על תבנית אפייה את פרוסות העגבנייה אחת לצד השניה,
מעליהן מניחים פלחי תפוחי אדמה,
מפזרים בינהם את שיני השום ואת הפלפל החריף.
מכניסים לתנור לוהט למשך 35 דקות או עד לקבלת גוון חום פריך.
מצרכים:
- 5 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
5 כפות שמן זית
4 עגבניות גדולות חתוכות לפרוסות עגולות בעובי 1 ס"מ
4 פלפלים אדומים קלויים מקולפים מראש
10 שיני שום טריות ושלמות
1 פלפל חריף
2 כפות גדושות של פתיתי מלח רוזמרין
1 כפית מחוקה של פלפל שחור גרוס
תבנית אפייה - עדיף עם ציפוי טפלון